Afdrukken Verzenden
   

Home

FAQ

FAQ

 

Hoe moet ik mijn aardappelen bewaren?

De ideale plek is een koele, donkere en goed geventileerde ruimte. Bewaar ze niet in een plastic zak of koelkast.

Waarom worden aardappelen groen?

Aardappelen worden groen als ze voor een lange periode aan licht worden blootgesteld. Groene plekken kun je beter ruim wegsnijden en niet eten, dit bevat namelijk het stofje 'solanine' dat bij grotere hoeveelheden giftig is. De rest van de aardappel kunt u nog wel gewoon eten.

Waarom gaan aardappelen spruiten?

Een aardappel die in een warme omgeving wordt bewaard komt uit zijn ruststadium en zal gaan spruiten. Voordat je de aardappel gaat koken kan je de spruiten beter weghalen omdat deze bitter kunnen zijn.

Hoe maak ik een aardappel klaar voor het koken?

U kunt de aardappel simpelweg schillen of alleen wassen en licht te schrobben.

Kun je rauwe aardappelen invriezen?

Nee, wanneer je de aardappelen ontdooit worden ze zwart en zacht. Je kunt de aardappelen beter voorkoken alvorens ze in te vriezen.

Is het verstandig om mijn aardappelen te wassen als ik ze wil bewaren?

Nee, dit kan de levensduur van de aardappelschil verkorten.

Kan ik de aardappelen buiten de koelkast bewaren na het bakken?

Het is erg belangrijk dat je aardappelen na het bakken niet langer dan twee uur buiten de koelkast bewaard. Er kunnen vrij makkelijk micro-organismes op de aardappel groeien omdat deze PH neutraal is.

Bevatten aardappelen veel koolhydraten?

Nee, een normale aardappel bevat slecht 9% van de dagelijkse behoefte aan koolhydraten. Een aardappel is een goede energiebron omdat deze complexe koolhydraten bevat, deze verteren langzamer dan enkelvoudige koolhydraten.

Wat doet schaapholland.com met gegevens?

Schaap Holland gebruikt en bewaart alleen gegevens van derden, die noodzakelijk zijn voor haar bedrijfsvoering en voor het uitvoeren van overeenkomsten, die met u zijn afgesloten. Daarnaast hanteren wij de wettelijke bewaartermijnen van documenten. De website schaapholland.com verzamelt en bewaart géén gegevens.