Afdrukken Verzenden
   

Home

consumptie

Gangbare teelt

Schaap Holland is op een zeer breed terrein actief in de afzet van consumptieaardappelen. Hierbij kunnen we de volgende afzetmarkten onderscheiden :

  • Consumptieaardappelen die geteeld worden als tafelaardappel voor diverse supermarktketens.
  • Consumptieaardappelen die geteeld worden als grondstof voor de verwerkende industrie
  • Consumptieaardappelen voor (overzeese) exportbestemmingen.
  • Consumptieaardappelen bestemd voor het schilbedrijf van Schaap Holland.

 

De verschillende afzetmarkten zullen hieronder nader worden beschreven.

 


 

  • Consumptieaardappelen die geteeld worden als tafelaardappel voor diverse supermarktketens.

 

supermarkt.jpg
Rolcontainers met PolderGoud aardappelen in supermarkt.


Deze aardappelen worden binnen ons eigen sorteer-, was- en inpakbedrijf verwerkt en vervolgens met onze PolderGoud-vrachtwagens bij de distributiecentra van diverse supermarkten geleverd.

 


 

  • Consumptieaardappelen die geteeld worden als grondstof voor de verwerkende industrie

 

Friet.jpg
Frietverwerkende industrie

 

Hierbij kan o.a. gedacht worden aan de frites-, conserven-, vlokken- en granulaat industrie. Deze consumptieaardappelen kunnen desgewenst op maat gesorteerd worden direct bij de teler of in ons eigen sorteerbedrijf in Biddinghuizen. Afzet van deze grondstof vindt plaats door heel Europa.

 


 

  • Consumptieaardappelen voor (overzeese) export bestemmingen. Nederland is een belangrijk land voor de export van consumptieaardappelen naar diverse bestemming over de gehele wereld.

 

schip.jpg
Laden containerschip


Ook Schaap Holland heeft een breed pakket rassen die binnen het eigen sorteer en verpakking bedrijf in Biddinghuizen exportklaar gemaakt worden. Een groot gedeelte van deze export vindt plaats middels containerschepen vanuit de havens Rotterdam en Antwerpen.

 


 

  • Consumptieaardappelen bestemd voor het schilbedrijf van Schaap Holland.

 

sorteerband.jpg

 

Voor het schilbedrijf worden specifieke rassen geteeld die vervolgens via het schilbedrijf van Schaap Holland zowel aan de retail (supermarkten) als foodservice (horeca, catering, institutionele sector, etc.) worden geleverd.

 

Schaap Holland treedt graag in contact met nieuwe consumptietelers die interesse hebben in de teelt van consumptieaardappelen. Wilt u eens geheel vrijblijvend een gesprek wensen met één van onze vertegenwoordigers stuur ons dan even een E-mail dan nemen wij contact met u op.

 


 

Biologische teelt

Schaap Holland is ook actief in de afzet van biologisch geteelde tafelaardappelen voor supermarkten en export.

 
Schaap Holland treedt graag in contact met nieuwe consumptietelers die gespecialiseerd zijn in de teelt van biologische aardappelen. Wilt u eens geheel vrijblijvend een gesprek wensen met één van onze vertegenwoordigers stuur ons dan even een E-mail dan nemen wij contact met u op.