Afdrukken Verzenden
   

Home

contracteren

Contracteren

 

naamloos_1_.png 

 

Zaken doen met Schaap Holland is gebaseerd op wederzijds vertrouwen, waarbij persoonlijk contact en heldere afspraken verder de basis vormen van jarenlange zakelijke relaties. Schaap Holland heeft er bewust voor gekozen deze heldere afspraken vast te leggen in eenvoudige contracten.
Bij Schaap Holland heeft de teler de mogelijkheid om uit diverse contract vormen een keuze te maken bij de verkoop van aardappelen. Zo kunnen we bij Schaap Holland de volgende contractvormen onderscheiden:

 

Vaste prijs contracten 

Bij vast prijs contracten wordt voor een bepaalde hoeveelheid een vaste prijs bepaald. Bij vroegere of latere levertijd wordt middels een staffel een bewaarvergoeding / -korting toegepast.

 

Pool contracten

Binnen Schaap Holland is een poolcommissie opgericht die tot doel heeft aardappelen, die binnen poolverband worden geteeld, zo optimaal mogelijk te vermarkten. De poolcommissie is samengesteld uit een drietal telers die samen met Schaap Holland  regelmatig de afzetstrategie van de poolaardappelen bespreekt.

Deze afzetvorm is zeer populair bij een grote groep telers, mede gezien de goede resultaten ten opzichte van andere handelshuizen (zie dit artikel) 

Binnen poolaardappel is er vervolgens een verder onderverdeling in verschillende contract vormen, zoals :

  •  Pool contracten voor tafelaardappelen
  • Pool contracten met voorverkoop voor verwerkingsaardappelen waarbij de verkoop reeds voor aanvang van het pootseizoen start
  • Pool contracten zonder voorverkoop voor verwerkingsaardappelen, waarbij de verkoop pas na de oogst start
  • Bodem pool contracten, waarbij voor zowel tafel als verwerkings aardappelen die binnen poolverband worden geteeld, een bepaalde bodem- / garantieprijs wordt betaald