Afdrukken Verzenden
   

Home

tips

Schaap Holland bestaat 50 jaar

Schaap Holland bestaat 50 jaar en daar kijken we graag samen met u op terug, staan we stil bij het hier en nu en werpen een blik op de toekomst van de aardappel en Schaap Holland.

Toen de Flevopolder werd droog gelegd is een van de vruchtbaarste landbouwgronden ter wereld ontstaan een mooie locatie voor Ben Schaap om daar een aardappelhandel te starten. Door de jaren heen zijn er verschillende processen in de keten toegevoegd aan de activiteiten van Schaap Holland. Ras ontwikkeling, pootgoed, consumptie aardappelen, vers geschilde aardappelen, verse friet en smaakvol gegaarde aardappelen. Doordat Schaap Holland actief is in de hele aardappel keten is er veel synergie tussen de verschillende business units.

Onze missie luid: Naar tevredenheid van onze klanten invullen van hun behoefte aan aardappelen & aardappelproducten. Bij teelt, verwerking en verkoop streven we naar continuïteit in duurzame ketens.


11 november 2017 was een indrukwekkende open dag bij Schaap Holland
De open dag, trok naar schatting meer dan 1200 bezoekers. Mensen uit het dorp Biddinghuizen, klanten, leveranciers en andere belangstellenden. En daarmee is het jubileum geslaagd te noemen. "We zijn blij dat we het jubileum op deze manier mogen vieren", vertelt directeur Erik Schaap. "Ik zie veel bekende gezichten, maar spreek ook mensen die vertellen ons bedrijf wel te kennen van de vrachtauto's, maar nooit een idee hadden wat er hier binnen gebeurt".

Rondleiding
Behalve Erik Schaap liep ook Ben Schaap, oprichter van het bedrijf, trots rond. En ook de derde generatie, was in de weer met het geven van rondleidingen. Een deel van de bezoekers had geluk en kreeg uitleg uit de eerste hand (van één van de personeelsleden), maar wie liever zelf op ontdekkingstocht ging, kon ook prima zijn weg vinden. Met rood-witte linten en pijlen, kon de uitgezette rondleiding eenvoudig zelf worden gevolgd. Van sorteerbedrijf tot wasserij, schillerij en verwerking. Het aanwezige personeel was behulpzaam en legde graag uit wat er in ieder deel van het bedrijf gebeurt.

   Foto's: Redactie BHZNet.nl


Meer info
Voor vragen over het 50 jarig jubileum kunt u stellen via 50jaar@schaapholland.com.

 

Schaap Holland bestaat 50 jaar